Omega 3

Omega 3 | En bra start på ett bättre liv

Omega 3Intresset för Omega 3 har vuxit stort den senaste tiden och det finns en stor efterfrågan på detta mirakelpiller som anses kunna förbättra vår hälsa i många avseenden. Studier har visat att så även är fallet och många experter är eniga om att omega 3 är ett utmärkt komplement i kombination med en sund och hälsosam livsstil.

Det finns i dagsläget ett flertal nyttiga respektive fleromättade fettsyror som går under namnet omega 3. Man brukar även prata om essentiella fettsyror vilket på ren svenska betyder att kroppen inte själv har förmågan att kunna producera dessa utan människan måste få i sig dessa via den dagliga kosten. Dessa fettsyror som ingår i Omega 3 är således mycket viktiga för att uppnå en god hälsa.

Vad är Omega 3

Det finns olika sorters Omega 3 fettsyror och man brukar dela upp dem i följande; DHA (dokosahexaensyra) och EPA (eikosapentaensyra) som ofta översätts till fiskolja eftersom dessa fettsyror ingår i både fisk och olika typer av skaldjur. Även växtriket erbjuder dessa nyttiga fettsyror i form av ALA (alfalinolensyra) och återfinns i rapsolja, linfröolja, portlak och valnötter.

Omega 3Fisk innehåller emellertid mängder av dessa nyttiga fettsyror, av den enkla anledningen att fisk äter på alger som innehåller omega 3 och eftersom fiskar äter varandra så ökar de på dosen av fettsyror. Dock är det viktigt att komma ihåg att all fisk innehåller inte dessa livsnödvändiga fetter så säkerställ att fisken exempelvis inte är odlad.

Speciellt fet fisk som makrill, sardin, sill, ansjovis, makrill och fet lax innehåller mängder av omega 3. Skulle man inte tycka om fisk så finns det givetvis alternativ att tillgå så att man likväl får i sig tillräckligt med Omega 3, bland annat i form av kosttillskott på apoteket och i butiker som säljer naturläkemedel. Priset kan emellertid variera kraftigt så om man vill få tag på prisvärda alternativ så är en stark rekommendation att köpa Omega 3 på internet.

För den som är intresserad av faktiska hälsoeffekter så har ett flertal studier kommit fram till följande vad gäller omega 3:

Comments are closed.